Obowiązek informacyjny RODO

Warszawa, dnia 25 maja 2018 r. 
ADMINISTRATOR DANYCH: Niepubliczny żłobek United Toddlers w Warszawie, al. Rzeczypospolitej 10/158, 02-972 Warszawa.

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL) informujemy że:

1. Administratorem Danych Osobowych jest niepubliczny żłobek United Toddlers w Warszawie, al. Rzeczypospolitej 10/158, 02-972 Warszawa, reprezentowanym przez Dyrektora, Panią Iwonę Banerską, tel. 608 737 091, e-mail: złobek@unitedtoddlers.pl

2. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu, dla którego zostały podane, czyli prowadzenia działalności dydaktyczno-wychowawczo-opiekuńczej wobec dziecka, którego dane dotyczą.

3. Dane nie będą udostępniane podmiotom innym niż upoważnione na podstawie stosownych przepisów prawa. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione z mocy prawa lub podmioty, którym dane muszą zostać udostępnione dla realizacji umowy.

4. Osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo żądania dostępu do podanych danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

5. Ponadto, osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Powyższe nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej zgody przed jej cofnięciem.

6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym niezbędne do przeprowadzenia procesu rekrutacji do niepublicznego żłobka United Toddlers w Warszawie, al. Rzeczypospolitej 10/158, 02-972 Warszawa i prowadzenia działalności dydaktyczno-wychowawczo-opiekuńczej wobec dziecka, którego dane dotyczą, na podstawie przepisów Ustawy – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 2198). W przypadku niepodania danych, wypełnienie powyższego celu nie będzie możliwe.

7. Dane udostępnione przez Państwa nie będą podlegały profilowaniu.

8. Dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

9. Administrator danych nie ma zamiaru przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.

Przysługuje Państwu prawo do:
• dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
• zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych,
• cofnięcia zgody w dowolnym momencie,
• wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj.: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie Państwa danych osobowych narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Polityka plików cookies

Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Zgodnie z Art. 173, pkt. 1 Ustawy z dn. 16.11.2012 r. (Dz.U. poz. nr 1445) Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. 
Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.

Polityka prywatności plików cookies

Czym jest plik cookie?
Prawie każda strona internetowa wykorzystuje technologię plików cookie (tzw.ciasteczek). Ciasteczka, to niewielkie pliki, w których zapisano ustawienia użytkownika. Tworzone są przez Twoją przeglądarkę internetową, za każdym razem kiedy wchodzisz na daną stronę. Część z nich może pozostać na urządzeniu po zamknięciu przeglądarki. Przy następnej wizycie z tego samego urządzenia przeglądarka może sprawdzić, czy na urządzeniu zapisany jest odpowiedni plik cookie (tzn. plik zawierający nazwę strony) i przesłać zawarte w nim dane ponownie do strony, która zapisała ciasteczko. Dzięki temu można rozpoznać, że dany użytkownik odwiedził ją w przeszłości, i w niektórych przypadkach dopasować prezentowaną treść do odbiorcy.

Zalety plików cookies
Pliki cookie ułatwiają użytkownikowi korzystanie z wcześniej odwiedzanych przez niego stron internetowych. Jeśli użytkownik korzysta z tego samego urządzenia i przeglądarki co wcześniej, umożliwia to zapamiętanie jego preferencji. Żadne pliki cookies wykorzystywane na naszej stronie internetowej nie gromadzą informacji umożliwiających ustalenie tożsamości użytkownika.

Kontrolowanie i usuwanie plików cookies
Użytkownik może zmieniać sposób korzystania z plików cookies przez swoją przeglądarkę, w tym blokować lub usunąć te, które pochodzą z poszczególnych stron internetowych. W tym celu należy zmienić ustawienia przeglądarki.